Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Izboljšajte rezultate

Filtriraj po ceni

Blagovne znamke

Barva

Oprema za sprehod

KATEGORIJE
Filter Kategorija

Flexi povodci

Flexi Avtomatski povodci

Flexi povodci so povodci z ohišjem in ročajem, v katerem se nahaja vzmet, ki povodec navije, ko nanj ne deluje zunanja sila. Navijanje povodca nam olajša rokovanje in preprečuje, da se povodec zapleta sam vase ali med noge našega psa.

Povodec je lahko različnih dolžin; 3, 5, ali 8 metrov, so pa tudi različno debeli in močni, primerni za različno velike pse – XS, S, M in L.
Flexi povodec je odličen pripomoček, katerega pa moramo znati pravilno uporabljati! Odsvetuje se uporaba pri mladičkih in mladih psih, ki še ne obvladajo hoje na popuščenem povodcu, saj se lahko s prekomerno uporabo flexi povodca nauči vleči na povodcu.

Flexi povodci pa so odličen pripomoček pri odraslih psih, kateri že znajo lepo hoditi na povodcu, saj jim lahko s flexijem omogočimo nekoliko več svobode v okoljih, kjer ni varno, da psa spustimo.
Flexi povodec moramo znati pravilno uporabljati, da zagotovimo varnost nas in našega psa. Nikoli ne smemo dopustiti, da se s silo odvije do konca (na primer, pes močno potegne povodec do konca), saj se s tem lahko poškoduje vzmet. Prav tako moramo biti previdni pri rokovanju s fleksijem in ga močno držati, saj se, v primeru da pade na tla pomika proti psu in ga s tem in glasnim hrupom lahko zelo prestraši!

Kako izbrati pravi povodec zase in svojega psa?

Povodec moramo izbrati glede na telesno težo našega psa, saj smo le tako lahko prepričani, da bo vzmet v ohišju dovolj močna.

Lahko izbiramo med več barvami.

Trak ali vrvica?
– Trak: je nekoliko močnejši, pes ga težje pregrizne, manj nevaren je, če se nam zaplete okrog noge, se pa v dežju hitreje zmoči in je težji od vrvice.
– Vrvica: je lažja in se hitreje navija v ohišje, jo pa pes hitreje pregrizne, če se nam ovije okrog noge, nas lahko opeče.

cogcrossmenuchevron-downcross-circle