Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Izboljšajte rezultate

Filtriraj po ceni

Blagovne znamke

KATEGORIJE
Filter Kategorija

Hrana za mehko kljune ptice

Hrana za mehko kljune ptice je namenjena pticam z mehkim kljunom kot so:

indijski kos, kitajski slavček,,…itd

Indijski kos ali Beo

kot mu nekateri pravijo izhaja iz družine škorcev , njegovo latinsko ime pa je Gracula indica. Njeno domovanje je gozdnato območje južne Indije in Šrilanke. Indijski kosi živijo v jatah.

Indijski kos ima sijoče črno perje, pod krili ima belo liso, ki se jo vidi le ob letenju. Na glavi ima na obeh ličnicah rumeno črto. Kljun ima svetlo oranžne barve, noge pa rumene. Velik je cca. 20cm in doživi od 15 do 30 let. Kot večina škorcev je indijski kos vsejed, jedo sadje, nektar in žuželke.

Njegov glas je melodičen in velja za eno najbolje govorečih ptic, ki pogosto posnema človeške zvoke in glas, bolje kot papige.

Žal pa je zaradi črnega trga Indijski kos skoraj izumr in je sedaj zaščitena ptica, ki se jo zelo težko dobi kot ljubljenčka.

Kitajski Slavček

je član družine Leiothrichidae, ki izvira iz južne Kitajske in Himalaje. Odrasli ptiči imajo svetlo rdeče kljune in motno rumen obroč okoli oči. Njihov hrbet je motno olivno zelen in imajo svetlo rumeno-oranžno grlo z rumeno brado; samice so nekoliko bolj dolgočasne od samcev, mladiči pa imajo črne kljune.

Ne leti pogosto, razen v odprtih habitatih. Ta ptica je zelo aktivna in odlična pevka, a zelo skrivnostna in težko vidna v naravi.

cogcrossmenuchevron-downcross-circle