Za pomoč pri nakupu ali naročila nas lahko pokličite na tel. 04/51-20-838

Brezplačna dostava nad 45€

0
0

Košarica

Izboljšajte rezultate

Filtriraj po ceni

TEŽA

Glavni okus hrane

Glavni okus mokre hrane

Hrana primerna dihurjem

Nega in vitamini

Okus priboljskov

Prehranske zahteve macke

Starost macke

Vrsta dodatkov

Vrsta pasjih priboljskov

KATEGORIJE
Filter Kategorija

Hrana za mačke

Kvalitetna in okusna hrana za mačke vseh pasem in starosti. Razdeljena je na suhe mačje brikete, mokro mačjo hrano v konzervah ali vrečkicah ter mačje poslastice. Surova hrana za mačke je na voljo le v nekaterih naših fizičnih poslovalnicah in je (zaenkrat še) ne pošiljamo preko kurirskih služb. Mačja hrana vsebuje sestavine, ki ohranjajo mačke zdrave in aktivne.

Izbiramo le kvalitetne znamke SUHE mačje hrane kot so na primer: Acana, Canagan, Exclusion, Go!, Happy Cat, Hills,Lilys Kitchen, Natural & Delicious,  Meowing Heads, Orijen, Royal canin, Sanabelle, Taste of the Wild ...). Hrana je kompletna, uravnotežena in kvalitetna. Če kakšne hrane ne boste našli pri nas, nam to sporočite in potrudili se bomo jo naročiti in dobaviti.

Za naročilo je na voljo kar nekaj znamk mokre mačje hrane. Še več znamk pa najdete v naših poslovalnicah, zato prav prisrčno vabljeni na ogled.

Več o mačji prehrani si lahko preberete tudi v prispevkih.

Royal Canin Adult fit 32

Royal Canin Kitten

Monge cat Adult Hairball piščanec

Monge cat Adult Urinary

Happy Cat Atlantski losos

Happy Cat Pašna jagnjetina

Happy Cat Predalpska govedina

HappyCat Minkas Perfect Mix

HappyCat Minkas Kitten

Mačja hrana v naši trgovini je kvalitetna in primerna za mačke vseh pasem in starosti. Mačja hrana vsebuje sestavine, ki ohranjajo mačke zdrave in aktivne.

Suha mačja hrana (briketi) - prednosti in slabosti

  • mačji briketi so cenejši 
  • suho mačjo hrano lahko pustiš v posodici, saj se ne pokvari, 
  • če imajo mačke vedno na zalogi hrano, katere količine ne kontrolirate, lahko to vodi v debelost, mačka hitro zaužije veliko kalorij
  • briketi vsebujejo le 10% vlage, zato mačke na tej dieti dobijo tretjino ali polovico manj tekočine vase kot mačke, ki se hranijo z mokro hrano - to lahko vodi do kronične dehidracije in težav z ledvicami in sečnimi kamni
  • v suhi mačji hrani je ogljikovih hidratov več kot pa beljakovin le malo boljša je pri preprečitvi težav z zobmi kot pa mokra hrana

Mokra mačja hrana (konzerve, surova) - prednosti in slabosti

  • mačje konzerve so dražje
  • mokra mačja hrana se na sobni temperaturi z lahkoto pokvari, zato jo je treba odprto ali odmrznjeno vedno hraniti v hladilniku (in čimprej porabiti)
  • mokra mačja hrana vsebuje manj kalorij in zato mačke pojedo več, a se ne zredijo ter manj kakajo
  • vsebuje 70 - 80% vode, kar je podobno kot pa prehrana divjih mačk
  • večinoma ima več (živalskih!) proteinov kot ogljikovih hidratov (ki povzročajo debelost)

Dodatki in vitamini za mačke odpravljajo težave z jetri, okostjem, sklepi in zobmi, pomagajo pri težavah s kožo in dlako (alergije, ekcemi, izpadanje dlake, nesijoč kožuh…), ter ponovni izpostavitvi črevesne flore po tretmaju proti notranjim zajedalcem. Drugi dodatki za mačke pa izboljšujejo prebavo, premagujejo slabost (na potovanjih) ter živčnost (obiski veterinarjev, potovanja, novoletni čas…).

cogcrossmenuchevron-downcross-circle