Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Izboljšajte rezultate

Filtriraj po ceni

TEŽA

Blagovne znamke

Glavni okus hrane

Glavni okus mokre hrane

Hrana primerna dihurjem

Okus priboljskov

Starost macke

Vrsta dodatkov

Vrsta pasjih priboljskov

KATEGORIJE
Filter Kategorija

Hrana za mačke

Kvalitetna in okusna hrana za mačke vseh pasem in starosti. Razdeljena je na suhe mačje brikete, mokro mačjo hrano v konzervah ali vrečkicah ter mačje poslastice. Surova hrana za mačke je na voljo le v nekaterih naših fizičnih poslovalnicah in je (zaenkrat še) ne pošiljamo preko kurirskih služb. Mačja hrana vsebuje sestavine, ki ohranjajo mačke zdrave in aktivne.

Izbiramo le kvalitetne znamke SUHE mačje hrane kot so na primer: Acana, Canagan, Exclusion, Go!, Happy Cat, Hills,Lilys Kitchen, Natural & Delicious,  Meowing Heads, Orijen, Royal canin, Sanabelle, Taste of the Wild …). Hrana je kompletna, uravnotežena in kvalitetna. Če kakšne hrane ne boste našli pri nas, nam to sporočite in potrudili se bomo jo naročiti in dobaviti.

Za naročilo je na voljo kar nekaj znamk mokre mačje hrane. Še več znamk pa najdete v naših poslovalnicah, zato prav prisrčno vabljeni na ogled.

Več o mačji prehrani si lahko preberete tudi v prispevkih.

Royal Canin Cat Sterilised 7+

Royal Canin Cat Adult Indoor

Acana Cat indoor Entree

Acana Cat Homestead Harvest

Acana Cat Bountiful Catch

Acana Cat First Feast Kitten

Orijen Cat Guardian 8

Royal canin Hairball care 400g

1 2 3 5

Mačja hrana v naši trgovini je kvalitetna in primerna za mačke vseh pasem in starosti. Mačja hrana vsebuje sestavine, ki ohranjajo mačke zdrave in aktivne.

Suha mačja hrana (briketi) – prednosti in slabosti

  • mačji briketi so cenejši 
  • suho mačjo hrano lahko pustiš v posodici, saj se ne pokvari, 
  • če imajo mačke vedno na zalogi hrano, katere količine ne kontrolirate, lahko to vodi v debelost, mačka hitro zaužije veliko kalorij
  • briketi vsebujejo le 10% vlage, zato mačke na tej dieti dobijo tretjino ali polovico manj tekočine vase kot mačke, ki se hranijo z mokro hrano – to lahko vodi do kronične dehidracije in težav z ledvicami in sečnimi kamni
  • v suhi mačji hrani je ogljikovih hidratov več kot pa beljakovin le malo boljša je pri preprečitvi težav z zobmi kot pa mokra hrana

Mokra mačja hrana (konzerve, surova) – prednosti in slabosti

Mokra hrana je ena izmed najboljših in najbolj zdravih možnosti za prehranjevanje vaše mačke. Ta vrsta hrane zagotavlja vaši mački pomembne hranilne snovi in vitamine. Poleg tega ima visoko vsebnost tekočine, kar ustvari pozitiven učinek na hidracijo mačke, saj divji instinkti mačk redko pripeljejo do tega, da bi iskale posodico z vodo.

  • mačje konzerve so dražje
  • mokra mačja hrana se na sobni temperaturi z lahkoto pokvari, zato jo je treba odprto ali odmrznjeno vedno hraniti v hladilniku (in čimprej porabiti)
  • mokra mačja hrana vsebuje manj kalorij in zato mačke pojedo več, a se ne zredijo ter manj kakajo
  • vsebuje 70 – 80% vode, kar je podobno kot pa prehrana divjih mačk
  • večinoma ima več (živalskih!) proteinov kot ogljikovih hidratov (ki povzročajo debelost)

Hrana za mačke brez žit

Hrana za mačke brez žit je zelo prebavljiva in zdrava izbira. Vse mačke, ne glede na pasmo, so po naravi mesojede živali. Zato je hrana brez žit idealna za tiste mačke, ki imajo alergije ali intolerance, saj predstavlja naravno prehrano za njih. Pri izbiri hrane za vašo mačko je ključnega pomena, da vsebuje visok delež mesa. Na naši spletni strani aro.si je na voljo široka izbira visoko kakovostne mačje hrane brez žit.

Dodatki in vitamini za mačke odpravljajo težave z jetri, okostjem, sklepi in zobmi, pomagajo pri težavah s kožo in dlako (alergije, ekcemi, izpadanje dlake, nesijoč kožuh…), ter ponovni izpostavitvi črevesne flore po tretmaju proti notranjim zajedalcem. Drugi dodatki za mačke pa izboljšujejo prebavo, premagujejo slabost (na potovanjih) ter živčnost (obiski veterinarjev, potovanja, novoletni čas…).

cogcrossmenuchevron-downcross-circle