Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Izboljšajte rezultate

Filtriraj po ceni

Blagovne znamke

Oprema za macke

KATEGORIJE
Filter Kategorija

Praskalniki za mačke

Verjetno vam ni treba povedati, da mačke obožujejo praskanje. Toda ali ste vedeli, da imajo praskalniki za mačke in praskanje številne prednosti za mačke? In da je dobro praskanje pohištva zanje zelo pomembno?

Da bi svojim mačkam zagotovili zdravo in aktivno življenje, je pomembno, da imajo dostop do kvalitetnih mačjih praskalnikov, ki jim omogočajo, da ohranijo zdrave nohte, se razvijajo fizično in duševno ter zadovoljijo njihovo naravno potrebo po grebenju.

Praskalnik za mačke Vallonet 4 30x32x55cm siv Flamingo

Praskalnik za mačke Triolet 38x38x40cm siv Flamingo

Praskalnik za mačke Sassiere 30x30x55cm siv Flamingo

Praskalnik za mačke Sassiere 30x30x55cm drap Flamingo

Praskalnik za mačke Polset S 29x29x39cm bež Flamingo

Praskalnik za mačke maček 60x40cm Flamingo

Praskalnik za mačke Polset M 38x38x59cm bež Flamingo

Praskalnik za mačke Polset M 38x38x59cm siv Flamingo

Praskalnik za mačke Pole Polset S 29x29x39cm siv Flamingo

Praskalnik za mačke Santo drap 29x21x71cm Flamingo

Zakaj mačke čutijo potrebo po praskanju?

Mačke začnejo praskati pohištvo že zgodaj. To je osnovna potreba vaše mačke. Vaš maček lahko že uporablja kremplje pri starosti štirih tednov. Pri približno petih tednih vaš mucek tudi res začne praskati.

3 glavni razlogi praskanja mačk so sledeči:

  • Ohranitev krempljev – Mački praskajo, da ohranijo njihove kremplje v odličnem stanju: praskanje odstrani odmrlo zunanjo plast kremplja. To je za mačke potrebno, da se krempelj začne obrabljati. Takoj ko odstrani zunanjo plast kremplja, se pojavi nov krempelj, oster.
  • Označevanje ozemlja – Blazinice med prsti vaše mačke vsebujejo dišeče žleze. Te žleze pri praskanju proizvajajo edinstven vonj. Ta vonj pusti znak za vašo mačko in sporočilo za druge mačke v okolici. Praskanje je torej tudi oblika komunikacije.

Praskanje po praskalniku ali drugem pohištvu, je namenjen tudi razgibavanju in raztezanju mišic vaše mačke. Še posebej krepi mišice v tacah in te mišice so seveda zelo pomembne pri igri in lovu!

  • Praskanje zaradi stresa – Pretirano mačje praskanje je lahko izraz stresa ali tesnobe. Praskanje sprošča in razbremeni napetost vaše mačke. Torej je to odličen način za mačke, da poskušajo znižati raven stresa v svojem telesu. Stresno praskanje ima lahko neprijetne posledice tako za hišnega ljubljenčka kot za vaš dom, zato je pomembno, da mački zagotovite dovolj praskalnikov.

Prednosti prskalnikov za mačke

Omenili smo že, da je drevo za praskanje za mačke zelo pomembno iz več razlogov. Za ohranjanje njihovih krempljev v dobrem stanju, za spodbujanje naravnega vedenja, pa tudi za možnost sprostitve po razburljivem dnevu.

Če se vaša mačka nima možnosti praskati po praskalniku, potem obstaja velika verjetnost, da bo svoje kremplje zapičila v vašo sedežno garnituro ali zavese, česar pa si seveda ne želimo. Na srečo obstajajo številni mačji praskalniki za praskanje, ki lahko zelo razveselijo vašo mačko.

Začnimo z najbolj znano možnostjo: praskalno drevo. V mnogih primerih je drevo za praskanje sestavljeno iz lepega mehkega plišastega podstavka s praskalnikom, ovitim s sisalom, na vrhu.

Sisal je trdo, trpežno in predvsem močno naravno vlakno. Zaradi tega je idealen kot material za praskanje mačk. Poleg trdne podlage boste našli tudi praskanje po drevesih, opremljeno s potrebnimi dodatki: med možnostmi so praskanje po drevesih z mačjimi igračami, skrivališča in celo praskanje po drevesih z visečo mrežo. Zaradi tega drevesnu mačji praskalniki niso primerna samo za praskanje, ampak tudi za ure in ure zabave!

Manjše alternative za mačje praskalnike

Imate premalo prostora za postavitev razkošnega praskalnika, a želite svoji mački ponuditi možnost praskanja v zaprtih prostorih? Tudi za majhne prostore obstajajo različne možnosti za prefinjeno zabavo praskanja.

Obstajajo praskalne deske in praskalne podloge, ki jih lahko pritrdite na steno. To pomeni še več možnosti praskanja za vašega mucka ali mačko!

Na zalogi nimamo vseh praskalnikov za mačke, ki se jih da dobiti.

Če imate kakšno posebno željo, nam sporočite na info@aro.si ali pokličite na telefon 04/5120838 in vam poizkusimo poiskati želeni mačji praskalnik.

cogcrossmenuchevron-downcross-circle