Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Gammarus hrana za vodne želve 3000 ml – postranice Flamingo

na zalogi
Šifra izdelka: 404036

33.99 

Gammarus hrana za vodne želve 3000 ml – postranice Flamingo

za vodne želve
ribe

Opravite nakup in si prislužite 34 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije

Flamingo Gammarus naravna hrana za vodne želve 3000 ml – postranice –  hrana za vodne in kopenske želve kot tudi hrana za okrasne ribe. Postranice so bogate z vlakninami v hitinu, kar izboljšuje prebavo in preprečuje zaprtje rib in vodnih želv. Vsebujejo tudi obilo proteinov, mikronutrientov in mineralov. Zaradi njih imajo ribe lepšo obarvanost. Gammarusi so 1cm veliki  amfipodi iz reda rakov.

hrana za vodne in kopenske želve kot tudi hrana za okrasne ribe. Postranice so bogate z vlakninami v hitinu, kar izboljšuje prebavo in preprečuje zaprtje rib in vodnih želv. Vsebujejo tudi obilo proteinov, mikronutrientov in mineralov. Zaradi njih imajo ribe lepšo obarvanost. Gammarusi so 1cm veliki  amfipodi iz reda rakov.

S postranicami lahko hranite želve – vodne in kopenske in ribe v akvarijih ter ribnikih.

Analitske sestavine (%):

Surove maščobe: 4 / Surove beljakovine: 41 / Surove vlaknine: 20 / Surovi pepel: 8 / Vlaga: 9 / Ekstra:

Sestava: 100% gamarus

Hranjenje: več manjših obrokov dnevno.

KITAJSKA PROGASTA ŽELVA – OCADIA SINENSIS

LASTNOSTI:

Želva spada med skledarice in je odlična plavalk. Zgornji del položnega oklepa je temno zeleno obarvan. Na vrhu hrbtnega dela in po sredini rebrnih plošč potekajo tri rjave nekoliko svetlejše lise. Trebušni del je bledo rumen, vsaka od roženih plošč pa vsebuje temno liso, katere krasijo tudi robne plošče na spodnji strani oklepa. Po temni koži se vlečejo gosto posejane svetlo rumene ozke proge.

VELIKOST:

Želva doseže velikost 20-25cm, samčki so manjši od samičk. Mladičke krasi predvsem izredno dolg rep, ki ne zaostaja za dolžino oklepa.

RAZŠIRJENOST:

Njena domovina so predeli južne Kitajske, Tajvana in severni del Vietnama, kjer naseljuje predvsem zarasle, počasne vodne tokove rek in potokov.

OSKRBA:

Glede na velikost želve, prilagodimo globino vodnega dela. Mladim želvicam zadostuje že nivo vode nad 15cm, ki jo ogrevamo med 24 – 28 stopinj. Akvaterarij naj vsebuje kopno, nad katerim namestimo svetilko UV spektra. Temperaturna razlika med vodo in zrakom naj ne bo nikdar prevelika. Vodno rastlinje, med katere se želvica skrije ji zelo ugaja, na žalost tudi z vidika prehrane. Na dno namestimo akvarijski pesek in korenine.

Čez poletje lahko želvo premestimo v ograjen vrtni ribnik pod pogojem, da gre že za večje osebke. Temperatura vode v ribniku naj ne bo prenizka.

HRANJENJE:

V naravi se prehranjuje predvsem z vodnimi rastlinami, črvi, polži, hrošči, insekti,…zato ji tudi v ujetništvu ponudimo rastlinsko hrano 8 solato, špinača, regrad, deteljica ,..), pa tudi manjše koščke sadja. v naši trgovini pa dobite tudi že pripravljeno hrano za želvice.

VITAMINI

Poleg hrane pa vam nudimo tudi potrebne vitamine za želvice.

Vodna želva nujno potrebuje vitamin D3, seveda v kombinaciji z žarnico. Zaradi pomanjkanja vitaminov, lahko postane oklep mehek in prav tako kosti in lahko želvica pogine.

Dodatne informacije

Teža 0.0500 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
Gemon cat s tuno in lososom za odrasle mačke
novo
Royal Canin Mini Starter 1kg
novo
Royal Canin Puppy X-Small
novo

Royal Canin Puppy X-Small

Royal Canin Mini Digestive Care 1kg
novo
Royal Canin Mini Ageing 12+ 1.5kg
novo
Royal Canin Puppy Čivava 500g
novo
1 2 3 361
crossmenuchevron-down