Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Padovan Fishes za želve 1000ml

na zalogi
Šifra izdelka: PP00410

8.99 

Padovan Fishes za želve 1000ml

  • za velike sladkovodne želve
  • 100% posušene ribice (Hemiculter Leucisculus)

 

Opravite nakup in si prislužite 9 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije

Padovan Fishes za želve 1000ml

PADOVAN FISHES

Hrana za velike sladkovodne želve.

Sestava:

100% posušene ribice (Hemiculter Leucisculus).

ANALITSKE SESTAVINE:

surove beljakovine 54%, surove maščobe 8%, vlaga 9%.

NAČIN UPORABE: Ponudite majhno količino ribic enkrat ali dvakrat na dan, odvisno od števila želv in o količini, ki se takoj zaužije. Lahko dopolnite prehrano z multivitaminskim izdelkom. Hraniti na suhem in hladnem mestu.

Naša strast do teraristike se odraža v celotni ponudbi dodatkov in opreme, ki jo nudimo. Začenši z raznolikimi dekoracijami za terarije, ki bodo ustvarile naraven in očarljiv ambient za vaše plazilce.

Za dobro počutje vaših plazilcev pa je zelo pomembna tudi svetloba v vašem terariju. več si preberite tukaj.

Seveda pa v teraristiki ni vse le v opremi. Hrana in vitamini za vaše plazilce so prav tako ključnega pomena za njihovo zdravje in dobro počutje. Zato vam ponujamo širok izbor specializirane hrane in dodatkov, ki bodo zadovoljili prehranske potrebe različnih vrst plazilcev.

Če ste strastni terarist ali pa se šele podajate v to čudovito področje, vas vabimo, da raziščete našo ponudbo terarijev, opreme in vsega, kar potrebujete za ustvarjanje optimalnega okolja za vaše plazilce.

Pri nas boste našli vse, kar potrebujete za vzgojo in nego.

KITAJSKA PROGASTA ŽELVA – OCADIA SINENSIS

LASTNOSTI:

Želva spada med skledarice in je odlična plavalk. Zgornji del položnega oklepa je temno zeleno obarvan. Na vrhu hrbtnega dela in po sredini rebrnih plošč potekajo tri rjave nekoliko svetlejše lise. Trebušni del je bledo rumen, vsaka od roženih plošč pa vsebuje temno liso, katere krasijo tudi robne plošče na spodnji strani oklepa. Po temni koži se vlečejo gosto posejane svetlo rumene ozke proge.

VELIKOST:

Želva doseže velikost 20-25cm, samčki so manjši od samičk. Mladičke krasi predvsem izredno dolg rep, ki ne zaostaja za dolžino oklepa.

RAZŠIRJENOST:

Njena domovina so predeli južne Kitajske, Tajvana in severni del Vietnama, kjer naseljuje predvsem zarasle, počasne vodne tokove rek in potokov.

OSKRBA:

Glede na velikost želve, prilagodimo globino vodnega dela. Mladim želvicam zadostuje že nivo vode nad 15cm, ki jo ogrevamo med 24 – 28 stopinj. Akvaterarij naj vsebuje kopno, nad katerim namestimo svetilko UV spektra. Temperaturna razlika med vodo in zrakom naj ne bo nikdar prevelika. Vodno rastlinje, med katere se želvica skrije ji zelo ugaja, na žalost tudi z vidika prehrane. Na dno namestimo akvarijski pesek in korenine.

Čez poletje lahko želvo premestimo v ograjen vrtni ribnik pod pogojem, da gre že za večje osebke. Temperatura vode v ribniku naj ne bo prenizka.

HRANJENJE:

V naravi se prehranjuje predvsem z vodnimi rastlinami, črvi, polži, hrošči, insekti,…zato ji tudi v ujetništvu ponudimo rastlinsko hrano 8 solato, špinača, regrad, deteljica ,..), pa tudi manjše koščke sadja. v naši trgovini pa dobite tudi že pripravljeno hrano za želvice.

VITAMINI

Poleg hrane pa vam nudimo tudi potrebne vitamine za želvice.

Vodna želva nujno potrebuje vitamin D3, seveda v kombinaciji z žarnico. Zaradi pomanjkanja vitaminov, lahko postane oklep mehek in prav tako kosti in lahko želvica pogine.

Dodatne informacije

Teža 0.0500 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
flexi lučka
novo
novo
novo
Igrače za mačke različne 1kos Flamingo
novo
Akcija 20%
Oprsnica za pse small cub pink M 37-50cm Flamingo
novo
razprodaja
1 2 3 363
crossmenuchevron-down