Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Vitakraft Rollis Party 500g priboljški za glodavce

na zalogi
Šifra izdelka: 25247

4.70 

Vitakraft Rollis Party 500g priboljški za glodavce

Pisani hrustljavi obročki za glodalce
  Narejen iz izključno rastlinskih sestavin
  S surovimi vlakninami
  nizka vsebnost kalcija
  Z vitamini in minerali, vključno z dodatno količino vitamina C
  Brez dodanega sladkorja
  Brez dodatkov umetnih arom
  Brez dodatkov konzervansov
 

 

Opravite nakup in si prislužite 5 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije

Vitakraft Rollis Party 500g priboljški za glodavce

Vitakraft Rollis Party je “zabavna mešanica” prinaša raznolikost v posodi za hranjenje: Vitakraft Rollis obročki z nizko vsebnostjo kalcija za pritlikave zajce, morske prašičke, hrčke,.. niso samo hit v smislu okusa, ampak tudi odlična vizualna paša za oči!

Pisani hrustljavi obročki poleg na soncu zorjenega zrnja in okusne lucerne vsebujejo tudi dragocene vitamine in minerale ter zdrav delež surovih vlaknin. Idealno kot dodatek k glavni hrani ali kot prigrizek med obroki.

Sestava:

Rastlinski stranski proizvodi (lucerna* 13,8%, timothy seno* 5,5%), žita* 46,6%, minerali*, *=naravne sestavine

Sestavine:13,00 % surove vlaknine, 0,50 % kalcija,

Dodatki/kg: Prehranski fiziološki dodatki:9.180,00 ie vitamina A 3a672a,655.00IU 3a671 Vitamin D3520,00 mg vitamina C 3a312 0,26 mg 3b801 selena, 0,34 mg 3b202 joda, 51,00 mg 3b603 cinka, 46,50 mg 3b502 mangana 91,00 mg železa 3b103, 10,90 mg 3b405 bakra

Hrčki

so glodavci in odlični družinski ljubljenčki. Potrebujejo zelo malo prostora in zanje je enostavno skrbeti. Niso pa primerni za zelo majhne otroke, ki bi hrčka lahko preveč stisnili. Hrček se takrat prestraši in lahko tudi ugrizne. Sicer so nočne živali in večino dneva prespijo, zvečer pa pridejo iz svojega skrivališča.
Hrčki so ljubke živali, primerne tudi za začetnike. Za prijetno bivanje, zadovoljno in zdravo življenje hrček potrebuje primerno veliko kletko, postlano s čistim in vpojno steljo, ki ga je potrebno redno menjavati. Pritlikavi hrčki so precej manjši od zlatega, zato zanje niso primerne enake kletke. Idealne so plastične ali steklene posode s primernim zračenjem, na voljo pa so že tudi posebne kletke z manjšim razmakom med rešetkami.

Hrana za hrčka

Hrčki so vsejedi in se prehranjujejo z zelo različno hrano. To pomeni da pravilna prehrana za hrčka niso samo semena, sadje in zelenjava, pač pa mora občasno dobiti tudi živalske beljakovine. Ponudite mu lahko sušene zoofobije .
Priboljški so dobrodošli za občasno popestritev vsakodnevne prehrane, z njimi pa hrčka tudi lažje udomačite. Posodica za hrano naj bo trpežna in težka, da je hrček ne more prevrniti, ko pleza vanjo. Posoda mora biti odporna na glodanje in enostavna za čiščenje. Vsakodnevno odstranite ostanke hrane, redno menjavajte vodo in pomivajte napajalnik.

Oprema za hrčka

kletka, hišica, vata, stelja, posoda za hrano, napajalnik , hrana za hrčka, kolo za razgibavanje, palčke za grizenje, priboljški, mineralni kamen, vitaminski dodatki in razkužilo in igrala.

Kunec:

Kunci so zelo prisrčne domače živali, za katere je dokaj enostavno skrbeti. Zavedati pa se moramo, da je vsaka žival obveznost in to ni igrača, ki bo čez 2 meseca pristala v kotu sobe, saj je kunec tako kot vse ostale male živali živo bitje.

So zelo družabna bitja, ki uživajo v družbi vrstnikov ali v družbi človeka. Kunci so tiha bitja, ki ob zadovoljstvu ali nelagodju.  Potrebujejo veliko gibanja in prostora za poskakovanje ter so presenetljivo dobri plezalci. Radi se igrajo in brusijo svoje zobke. Če se z njimi veliko ukvarjamo, ne grizejo in se navadijo na prisotnost ljudi ter jim celo sledijo po stanovanju in se jim pustijo razvajati z božanjem.

Prehranjujejo so večina s semeni. V prehrani jim ne sme primanjkovati  sena , saj si z njim brusijo zobke. Prav tako pa jim lahko za brušenje zobkov ponudimo krekerje .

Morski prašiček :

Morski prašiček imenovan tudi budra , je majhna žival, ki sodi v razred sesalcev. Morski prašiček je ena izmed najmanj zahtevnih domačih živali. A vseeno bo vesela naše družbe. Morski prašiček se prehranjuje s semensko hrano, ki pa je bolj dodatek k senu, saj morajo morski prašički v svoji prehrani imeti vsaj 70% sena, ostalo pa semena. Pri njih je tudi posebnost ta, da tako kot človek ne proizvaja C vitamina, zato ga moramo obvezno dodajati h prehrani. V kolikor tega dodatka ne dobi, se lahko pojavijo problemi na zadnjih nogah, ki jih lahko začne vleči za seboj.

 

 

 

Dodatne informacije

Teža 1.2 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
Gemon cat s tuno in lososom za odrasle mačke
novo
Royal Canin Mini Starter 1kg
novo
Royal Canin Puppy X-Small
novo

Royal Canin Puppy X-Small

Royal Canin Mini Digestive Care 1kg
novo
Royal Canin Mini Ageing 12+ 1.5kg
novo
Royal Canin Puppy Čivava 500g
novo
1 2 3 361
crossmenuchevron-down