Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Ni na zalogi

Bunny Degu Dream Basic 1,2kg

ni na zalogi
Šifra izdelka: 25725

11.99 

Bunny Degu Dream Basic 1,2kg

  • popolna hrana za deguje
  • z 72 sestavinami, in veliko biotsko raznolikostjo
  • vsebuje kar 42 različnih rastlin z naravnih travnikov
  • z zelenjavo in cvetovi (aktivne vitalne sestavine).
  • Brez sadja: za preprečevanje sladkorne bolezni

Ni na zalogi

Opis
Dodatne infomacije

Bunny Degu Dream Basic 1,2kg – popolna hrana za deguje z 72 sestavinami, in veliko biotsko raznolikostjo, saj vsebuje kar 42 različnih rastlin z naravnih travnikov, ter zelenjavo in cvetovi (aktivne vitalne sestavine). Brez sadja: za preprečevanje sladkorne bolezni

Uravnotežena doživljenjska receptura: vse sestavine so pomembne in pravilno odmerjene

Mešanica 3 vlaken: 3 različne dolžine vlaken za obrabljanje zob in zdravo črevesno floro

Z rastlinami iz domovine degujev: amarant, mace in topinanbur

Brez konzervansov, ojačevalcev arome, dodanega sladkorja, barvil in arom.

SESTAVINE:

travniške mladice (mačji rep, travniška bilnica, lisičji rep, trajna ljulka, rdeča bilnica, travniška latovka, navadna pasja trava, medena trava, enoletna latovka, plazeča šopulja, dišeča boljka, pirnica, rušnata masnica, trstična pisanka, bela detelja, črna detelja, regratovi listi, zelika rmana, ozkolistni trpotec, navadna kumina, travniška krebuljica, brestovolistni oslad, navadna smilja, lakota, timijanov jetičnik, obplotna grašica, navadni gabez, njivski osat, grenkuljica, marjetica, vrednikov jetičnik, plahtica, veliki bedrenec, ozkolistna grašica, zrnati kamnokreč, podsončnica, njivski jetičnik, spomladanska kokšnica, jesenski jajčar, lasasta šopulja, pomladanski jeglič, mala detelja, koruza, mačji rep, drobir sončničnih semen, drobir lanenih semen, krmni volčji bob, ovseni otrobi, pšenični otrobi, drobir oljne repice, pivske tropine, lignoceluloza, pastinak, pivski kvas, pšenični kalčki, laneno seme, ognjičevi cvetovi, paprika, paradižnik, peteršilj, topinanbur, hibiskus, slez, ribezovi listi, amarant, ozkolistni trpotec, regratovi listi, listi poprove mete, semena koromača, cvetovi kamilice, pegasti badelj, korenine mace, listi kadulje (zelenjava 5%, cvetovi 2%)

Prehranski dodatki

Vitamin A 10.800 IE, Vitamin D3 700IE, Vitamin E 60mg, bakrov sulfat, pentahidrat 6,5 mg, kalcijev jodat, heksahidrat 1 mg, železov sulfat monohidrat 54 mg, cinkov oksid 65 mg, manganov oksid 43 mg, natrijev selenit 0,19 mg

Analitske sestavine:

Surove beljakovine: 14,3%
Surova olja in maščobe: 2,8%

Surova vlaknina: 20%

Škrob: 6,6%
Surovi pepel: 8,5%
Kalcij: 0,65%
Fosfor: 0,4%

Razmerje surova vlaknina-škrob: 3 : 1

Priporočilo za hranjenje:
Posodico napolnite s hrano Bunny Nature Degu Dream Basic in pustite, da žival vse poje ter šele nato ponovno napolnite. Dnevno dodajajte kakovostno seno in svežo, mlačno vodo.

Deguji

so srednje veliki glodavci, po zunanjosti podobni puščavskim skakačem, po obnašanju pa bolj spominjajo na veverico. Imajo dolg rep, ki pa ni daljši od telesa in ima na koncu šop dlak. Dlaka po telesu je rjava, kratka in mehka, nekoliko svetleje je obarvana na trebuhu. Za zdrav in bleščeč kožuh deguju omogočite redne peščene kopeli.

Deguji ne morejo prebavljati sladkorja in zato hitro zbolijo za diabetesom.

Kot pri ostalih glodavcih tudi zobje degujev stalno rastejo in si jih morajo redno brusiti.
Deguji v ujetništvu živijo 7-9 let.

Deguji so živahne in inteligentne živali, zato potrebujejo razgibano okolje, da jim ne postane dolgčas. Skakanje, tek, plezanje in glodanje so naravna vedenja degujev. To jim tudi v ujetništvu lahko brez težav omogočite z rednim prostim gibanjem po stanovanju, vejami, lestvami, vrvmi in podobnimi pripomočki za plezanje in glodanje. Primerno je tudi kolo za razgibavanje.

Ker so deguji glodavci, jim lahko poleg lesa za glodanje ponudite tudi mineralni kamen. Razveselili pa se bodo tudi drugačnih igrač, denimo žogice z odprtinami, iz katerih padajo priboljški, viseča mreža, zanimive so tudi trpežne igrače za ptice iz naravnega lesa in vrvi in podobno.

So zelo družabne živali, zato je pomembno, da imajo družbo lastne vrste- naenkrat imamo vsaj dva deguja.

Hrana

Osnovna hrana je seno, ki je glaven vir vlaknine, hkrati pomaga obrabljati zobe in deguje zaposli. Sveža zelenjava je dobrodošla popestritev vsakodnevnega obroka, vendar pri tem ni priporočljivo pretiravati, saj lahko preveč sveže hrane povzroči napihnjenost in drisko. Izogibajte se sadju – sadje namreč vsebuje različne sladkorje, ki pa jih deguji ne prebavljajo, saj imajo drugačno presnovo sladkorja od drugih živali in lahko hitro zbolijo za sladkorno boleznijo. Prav zaradi tega razloga je pomembno, da kupujemo hrano, pripravljeno posebej za deguje!

Oprema

Kletka, hišica, stelja, posoda za hrano, napajalnik , hrana za deguje, palčke za grizenjemineralni kamen, vitaminski dodatki , razkužilo in igrala.

Dodatne informacije

Teža 1.3 kg
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
Flamingo bazen za psa 2 v 1 z razpršilnikom 80 x 20cm
novo
Ugodni nakup

Flamingo bazen za psa 2 v 1 z razpršilnikom 80 x 20cm

Flamingo bazen za psa 2 v 1 z razpršilnikom 120 x 30cm
novo
Ugodni nakup

Flamingo bazen za psa 2 v 1 z razpršilnikom 120 x 30cm

Flamingo bazen za psa 2 v 1 z razpršilnikom 160 x 30cm
novo
Ugodni nakup

Flamingo bazen za psa 2 v 1 z razpršilnikom 160 x 30cm

novo
novo
Oasy kitten s piščancem za mačje mladiče, breje in doječe mačke
novo
Royal Canin Dog Dog Puppy Maxi
novo
razprodaja

Royal Canin Dog Dog Puppy Maxi

1 2 3 363
crossmenuchevron-down