Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Prestige hrana za Eksote 1kg

na zalogi
Šifra izdelka: 421520

3.89 

Prestige hrana za Eksote 1kg

 

Opravite nakup in si prislužite 4 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije

Prestige hrana za Eksote 1kg

Popolna krmna mešanica za cebrice in eksote. Je 100% naravna hrana za ptice. Prestige mešanica semen je raznolika in uravnotežena mešanica semen s sestavo, ki je posebej prilagojena prehranskim potrebam vašega eksota.

Dnevni obrok

se lahko zelo razlikuje, odvisno od vrste in starosti vaše ptice. Zaradi tega količino dnevnega obroka začnete prilagajati na začetku in po nekem času hranjenja določite idealno dnevno porcijo hrane. Vsakodnevno je potrebno tako kot vodo ptici zamenjati tudi hrano. Poleg hrane pa lahko ptici kot dodatek redno zagotovite jajčno hrano, ki pripomore k lepi sijoči barvi in skrbi, da ptica ostane v vrhunskem stanju.

Sestavine: semena, žita
Teža: 1kg

Avstralska cebrica

Prvotno domovanje zebrice so sušni predeli Avstralije. To so jatne ptice , tako da je priporočljivo, da imate v kletki vsaj 1 par ( samčka in samico ),

Kletka

naj bo dovolj velika, da bodo ptice lahko preletavale kletko. V kolikor ni tako velika, jo moramo spuščati iz kletke, da se naleta po našem stanovanju. V kletki morajo biti vsaj 2 palici, na katerih bodo lahko sedele, lahko sta tudi palici iz peska, s katerim si bodo naravno brusili krempeljčke, igrača zvonček, pesek, sipina kost ali krekerji za brušenje kljunčka.
Oba spola imata rdeč kljun, samci imajo rdeča lička ter pegasto perje po prsih in pod krili. Samička pa nima rdečih ličk, tako jih tudi najbolje ločimo.

Življenska doba cebric je lahko vse od 8 , pa tudi do 10 let, če imajo dobre pogoje.

V naravi se prehranjujejo pretežno s semeni trav in zelišč, lotijo se vsega užitnega, od zelenih delov rastlin do plodov, prehranjujejo se tudi z žuželkami.
V ujetnišvu jim nudimo kvalitetno mešanico semen za eksote, katere naj vsebujejo veliko različnih semen ter zelišč, saj bodo le ob pestri prehrani ostale krepke.
Kot dodatek jim ponudimo sveže sadje, zelišča in divjo zelenjavo (regrat, cikorija, rman).

 

Dodatne informacije

Teža 1 kg
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
novo
Flexi povodec Giant L neon trak 8 m/50kg črn
novo
Igrača žoga Ruffus mreža 12cm Flamingo
novo
Kletka za male živali Mobi 99x53x43cm Flamingo
novo
Kletka za male živali Mobi 75x47x40 cm Flamingo
novo
Kletka za ptice Alor 35cm x 28cm x 49cm bela Flamingo
novo
Kletka za ptice Saga 51cm x 28cm x 55cm črna Flamingo
novo
1 2 3 363
crossmenuchevron-down