Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Sledni povodec za pse vrv 15m / 8mm siva Flamingo

na zalogi
Šifra izdelka: 70034615

13.99 

Sledni povodec za pse vrv 15m / 8mm siva Flamingo

Material: najlon
Karabin
Ima ročaj

Opravite nakup in si prislužite 14 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije

Sledni povodec za pse vrv 15m / 8mm siva Flamingo

Sledni povodec je popoln za pse, ki se ne morejo prosto sprehajati. Najlonski povodec nudi vašemu mladičku več prostora za gibanje in je zaključen s karabinom iz cinka.
Material: najlon
karabin
Ima ročaj

Uporaba

Sledni povodec ponavadi uporabljajo v pasjih šolah, vendar je zelo priporočljiv tudi za sprehod v naravi. Tako se bo lahko pes zdivjal, ne da bi brezglavo tekel za srno, zajcem, ali za kako drugo živaljo. Pasja igra bo nadzorovana, vadili bomo odpoklic, pes ne bo odtaval po svoje, tako da bomo prihranili svoje glasilke. Je najboljše razmerje med svobodnim tekanjem psa in njegovo varnostjo.

Ker se sledni povodec ne navija kot flexi povodec, se bo vlekel po tleh, bo malo moker, težek in umazan, a je od fleksija lahko veliko daljši. En konec mora držati lastnik, drugi konec je privezan na pasjo ovratnico. Da se vi ne boste spotikali ob povodec ali da bi povodec psa ranil, se morata tako pes kot lastnik navaditi nanj.

Sledni povodci

so različnih dolžin, od 3 metrov pa vse do 30, zato je pomembno, da si vzamete čas, da se jih navadite pravilno držati. Običajno imajo na koncu ročaj, lahko pa kupite tudi brez. Na voljo so tudi iz različnih materialov za različne velikosti psov vrv, najlon,…

Najprej odvijte vrvico, tako da ni pregibov ali vozlov.
Vrvico ohlapno ovijte okoli roke in ustvarite obroč, ki ga lahko držite.

Priporočamo,

da sledni povodec pritrdite na oprsnico in ne na ovratnico, tako da je manj verjetno, da se bo vaš pes poškodoval, če teče, ko je čisto na koncu vrvi. Če ima oprsnica vašega psa zaponke spredaj in zadaj, priporočamo, da vrvico pritrdite na zadnjo zaponko, saj je tako dlje od njegovih nog in pomaga preprečiti, da bi se zapletle.

Vrvico držite z dvema rokama. Roka, ki je psu najbližje, bo obvladala ohlapnost vrvice in ga lahko po potrebi upočasnila. Vaša druga roka drži preostali del vrvice in ročaj. S prvo roko lahko pustite, da vrvica zdrsne skozi, če psu dajete več svobode, z drugo roko pa lahko vrvico potegnete noter, če morate skrajšati razdaljo ali psa pripeljati k sebi. Ta dvoročna metoda tudi pomeni, da svojega psa ne boste ustavili pregrobo in imate manj možnosti, da bi spustili vrvico.

Namesto da bi samo potegnili konec dolge vrvi, ko morate psa ustaviti, lahko dolgo vrvico primete in izpustite z roko, ki je najbližje psu, kar ga bo nežno upočasnilo do ustavitve.

Ko nadgrajujete odzivnost svojega psa, lahko dolgo vrvico popolnoma opustite in pustite, da se vleče po tleh. To pomeni, da sploh ne zadržujete vodstva in je naslednji korak, ko boste bolj prepričani v njihov odpoklic, preden jih popolnoma izpustite iz vodstva. To vam omogoča, da še naprej vadite njihov odpoklic z možnostjo, da imate psa znova pod nadzorom s povodcem, če je potrebno

Dodatne informacije

Teža 0.3000 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Velikost

10

Oprema za sprehod

Pasji povodci

Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
Josera Duck 12.5kg za odrasle pse z raco
novo
Josera Balance 12.5kg za stare in manj aktivne pse
novo
novo
razprodaja
novo
razprodaja
novo
razprodaja
novo
razprodaja
novo
razprodaja
1 2 3 361
crossmenuchevron-down