Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Bunny Nature Young Rabbit Dream 1,5kg

na zalogi
Šifra izdelka: 25005

12.99 

Bunny Nature Young Rabbit Dream

  • Popolna naravna in kvalitetna hrana za mlade pritlikave kunce
  • do dopolnjenega 6.meseca starosti
Opravite nakup in si prislužite 13 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije
Bunny Nature Young Rabbit Dream

Bunny Nature Young Rabbit Dream Popolna naravna in kvalitetna hrana za mlade pritlikave kunce, do dopolnjenega 6.meseca starosti, prilagojena  njegovemu naravnemu življenjskemu prostoru. Biološka raznolikost, z veliko rastlin in surovih vlaken iz neobdelanih travnikov in polj, za preprečevanje prehranskih težav. Brez konzervansov, ojačevalcev arome, dodanega sladkorja, barvil in arom.

Sestava:

Rast trajnega travinja (šmarnica, travniška bilnica, travniški lisičji rep, travni ljulj, rdeča bilnica, travniška plavutnica, šmarnica, medovita trava, enoletna plavutnica, beli pobočnik, navadna travna trava, navadni ljulj, travna trava, trstnica, bela detelja, rdeča detelja, regratovi listi, rman, rebrasti trpotec, travniška kumina, travniška čemaž, navadni rožiček, slamnik, materina dušica, peščena grašica, gabez, osat, talnica, marjetica, drevored, ogrinjalo, veliki bučnik, ozki listna grašica, gomoljni kamnokosnik, spomladanski petoprstnik, njivski vrtnik, spomladanska lakota, jesenski regrat, rdečelistna trava, travniški jeglič, mala detelja), ovseni otrobi, pšenični otrobi, sončnična ekstrakcijska zdroba, sadne tropine, korenčkove tropine, lanena zdrob, zdrob oljne ogrščice, lignoceluloza, laneno seme, kalcijev karbonat, listi peteršilja, zel rmana, listi regrata

Dodatki na kg Prehranski fiziološki dodatki

Vitamin A 12.000 IU ∙ Vitamin D3 840 IU ∙ Vitamin E / ves rac-alfa-tokoferil acetat 72 mg ∙ Baker kot bakrov (II) sulfat, pentahidrat 7,2 mg ∙ Jod kot kalcijev jodat, heksahidrat 1,08 mg ∙ Železo kot železo (II) sulfat, monohidrat 60 mg ∙ Cink kot cinkov oksid 72 mg ∙ Mangan kot manganov (II) oksid 48 mg ∙ Selen kot natrijev selenit 0,22 mg

analitične komponente

Surove beljakovine 14% · Surova olja in maščobe 2,7% · Surove vlaknine 20% · Škrob 5,7% · Surovi pepel 8,5% · Kalcij 0,9% · Fosfor 0,5% · Natrij 0,2%

Kunci

Kunci so čudoviti, ljubeči in družabni ljubljenčki. Lahko so odlični hišni ljubljenčki, če si vzamete čas, da jih socializirate in spoznate njihovo osnovno govorico telesa. Kunci so lahko tudi odlični terapevti, ki nas pomirijo po celodnevni službi.

Življenjska doba kunca je v povprečju do 8 let, lahko pa doživi tudi 12 let.

Za prijetno bivanje, zadovoljno in zdravo življenje kunec potrebuje primerno veliko kletko, postlano s čistim in vpojno steljo, ki jo je potrebno redno menjavati.

Hrana za kunce

Kunci so rastlinojede živali in za zdravje potrebujejo rastline z visoko vsebnostjo surovih vlaknin. Večino hrane naj imajo kunci vedno na voljo, predvsem seno, lahko mu ponudite tudi svežo travo, na katero pa ga postopoma navajajte , predvsem pa je ne dajajte preveč. S tem, ko kunec grizlja seno, obrablja zobe, ki sicer ves čas rastejo, primeren pa je tudi za prebavo, za izločanje kepc dlake. Za izločanje dlak mu lahko ponudimo tudi pasto. Kuncem ponudimo še pelete ali zanje pripravljeno hrano.

Priporočljivo je, da ima kunec vedno na voljo hrano, ki jo skrijemo, da si jo poiščejo, tako kot v naravi. Ponudimo jim lahko svežo zelenjavo ( listi korenja, različne vrste solat (radič, cikorija, endivija, berivka), regrat, rukola, ohrovt, janež, stebelna zelena) in različna zelišča (bazilika, meta, kamilica, koriander, koper, celo rožmarin ali sivko). Kunci se radi posladkajo tudi s sadeži – radi imajo košček jabolka, hruške, tudi breskve, slive in marelice.
Priboljški so dobrodošli za občasno popestritev vsakodnevne prehrane, z njimi pa kunca tudi lažje udomačite. Posodica za hrano naj bo trpežna in težka, da je kunec ne more prevrniti. Posoda mora biti odporna na glodanje in enostavna za čiščenje. Vsakodnevno odstranite ostanke hrane, redno menjavajte vodo in pomivajte napajalnik.

Oprema za kunce

kletka, hišica, stelja, posoda za hrano, napajalnik , hrana za kunce, palčke za grizenje, priboljški, mineralni kamen, vitaminski dodatki , razkužilo in igrala.


Dodatne informacije

Teža 1.7 kg
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
novo
Flexi povodec Giant L neon trak 8 m/50kg črn
novo
Igrača žoga Ruffus mreža 12cm Flamingo
novo
Kletka za male živali Mobi 99x53x43cm Flamingo
novo
Kletka za male živali Mobi 75x47x40 cm Flamingo
novo
Kletka za ptice Alor 35cm x 28cm x 49cm bela Flamingo
novo
Kletka za ptice Saga 51cm x 28cm x 55cm črna Flamingo
novo
1 2 3 362
crossmenuchevron-down