Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Pasja inteligenca, Stanley Coren

na zalogi
Šifra izdelka: Pasja inteligenca

29.00 

Pasja inteligenca, Stanley Coren – Vodnik skozi misli, čustva in notranje doživljanje naših pasjih družabnikov – Ali psi res razmišljajo? Ali se zavedajo tako kot ljudje? Ali lahko trdimo, da imajo psi inteligenco?

Kategorije:
Opravite nakup in si prislužite 29 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije

Pasja inteligenca, Stanley Coren – Vodnik skozi misli, čustva in notranje doživljanje naših pasjih družabnikov – Ali psi res razmišljajo? Ali se zavedajo tako kot ljudje? Ali lahko trdimo, da imajo psi inteligenco? Kakšna je narava pasjega spomina? Ali se psi lahko sporazumevajo z nami – in če se, kako jih lahko razumemo? Ali poznajo občutek krivde, zvestobo in ljubosumje? Ali občutijo žalost in srečo? To je druga, prenovljena izdaja knjige svetovnoznanega avtorja, živalskega psihologa in pasjega vaditelja. V njej je skoraj vse, kar bi želeli vedeti o inteligenci psov..

Ste se kdaj spraševali, kaj se resnično dogaja v glavi vašega psa? Zdaj lahko izveste! V tej prenovljeni in izpopolnjeni izdaji priljubljene knjige vam Stanley Coren, psiholog in večkrat nagrajeni vaditelj psov, ponuja vznemirljiv pogled na inteligenco naših najstarejših in najbližjih živalskih družabnikov. Ugotovitve, ki jih navaja v knjigi, temeljijo na znanstvenih raziskavah zadnjega desetletja in intervjujih najboljših vzrediteljev in vaditeljev, kot dolgoletni ljubitelj in poznavalec psov pa dodaja tudi svoja opažanja.

Nekaj strani knjige Pasja inteligenca najdete tukaj.

Stanley Coren razmišlja o mnogih zanimivih vprašanjih, ki zadevajo človekovega najboljšega prijatelja. Ponuja praktične nasvete za razumevanje pasje telesne govorice in visoko razvitega „jezika“ pasjega laježa. Svetuje, kako pripraviti primeren program urjenja, ki bo ustrezal posebnim potrebam vašega psa. V knjigi so tudi znameniti, polemični seznami in lestvice, na katerih je več kot 100 pasem razvrščenih glede na delovno in poslušnostno inteligenco, pa tudi glede na posebne naloge, kot so lov, varovanje doma in družabništvo.

Pasja inteligenca je bogata in duhovita knjiga, polna modrosti in anekdot. Z njeno pomočjo boste bolje razumeli vašega psa in tako še bolj uživali ob njegovih navadah, vragolijah in sposobnostih.

„Pričujoča prenovljena in dopolnjena izdaja prinaša številna nova znanstvena spoznanja in ugotovitve. Poleg novih ugotovitev o prednikih psov, sporazumevanju in mišljenju psov, o njihovih sposobnostih reševanja problemov in o pasji osebnosti, je avtor opisal tudi nove tehnike za izboljšanje inteligentnosti psov. Ker seveda vse lastnike/skrbnike zelo zanima, kako inteligenten je v primerjavi z drugimi njihov pes, je avtor knjigi dodal še tabelo, ki razvršča pse glede na njihovo stopnjo inteligentnosti, kar je seveda najtežje in za nekatere lahko tudi sporno.“ (iz spremne besede)

“Kot psiholog, pasji vaditelj in zaprisežen ljubitelj psov sem se odločil, da opišem mentalne sposobnosti, ki jih ima vsak pes. Naredil sem še korak naprej, in sicer sem želel raziskati, kako se različne pasme razlikujejo med seboj po sposobnostih in vedenju. Še prej pa so bile na vrsti priprave. Najprej sem si ogledal izvor psov, saj mentalne sposobnosti katere koli živali oblikujeta in omejujeta tako njihov biološki izvor kot evolucija. Nato sem na kratko proučil, kako so znanstveniki do takrat gledali na pasji um in podrobneje obdelal nekaj spornih vprašanj glede narave pasjega uma in zavedanja. Na koncu pa sem predstavil različne vrste pasje inteligence in opisal, kako lahko lastniki psov izmerijo sposobnosti svojega pasjega prijatelja. Upam, da bom dovolj jasno ponazoril dejstvo, da ima vsaka pasma svoje odlike in svoj namen, hkrati pa opozoril tudi na to, da se pasme razlikujejo med seboj glede bistrosti in mentalnih sposobnosti. …

Odkar je Pasja inteligenca prvič izšla, so strokovnjaki opravili še mnogo raziskovalnega dela, ki nam pomaga bolje razumeti vedenje in izvor naših psov. Prenovljena izdaja je bila zato nujna, saj prinaša številna nova znanstvena spoznanja. V njej boste našli nove ugotovitve o divjih prednikih psov, njihovi udomačitvi, sporazumevanju, mišljenju, sposobnostih reševanja problemov in o pasji osebnosti. Vključil sem tudi nekaj novih tehnik za izboljšanje mentalnih sposobnosti psov, s katerimi lahko vaš pes postane še bistrejši. Dopolnil pa sem tudi razvrstitev psov glede njihove delovne in poslušnostne inteligence, tako da zdaj vključuje 140 pasem.” (iz uvoda k prenovljeni izdaji)

VSEBINA

UVOD K PRENOVLJENI IZDAJI SPREMNA BESEDA

 1. poglavje: ALI PSI RAZMIŠLJAJO?
 2. poglavje: RAZVOJ PSOV
 3. poglavje: ZGODNJI POGLEDI NA PASJI UM
 4. poglavje: SODOBNI POGLEDI NA PASJI UM
 5. poglavje: NARAVA PASJE INTELIGENCE
 6. poglavje: JEZIKOVNA INTELIGENCA PRI PSIH
 7. poglavje: RAZLIČNE VRSTE PASJE INTELIGENCE
 8. poglavje: INSTINKTIVNA INTELIGENCA
 9. poglavje: ADAPTIVNA INTELIGENCA
 10. poglavje: DELOVNA ALI POSLUŠNOSTNA INTELIGENCA
 11. poglavje: OSEBNOSTNI DEJAVNIK
 12. poglavje: KAKO POVEČATI PASJO INTELIGENCO?
 13. poglavje: PASJI UM IN LASTNIKOVA SREČA

SEZNAM POJMOV

 • podnaslov Vodnik skozi misli, čustva in notranje doživljanje naših pasjih družabnikov
 • originalni naziv The intelligence of dogs
 • ISBN 9789616525671
 • prevajalec Dora Debeljak
 • založba Debora
 • leto izdaje 2010
 • dimenzije 16,7 × 22,3 cm
 • strani 344
 • vezava trda
 • jezik slovenščina

Dodatne informacije

Teža 0.5000 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
Josera Duck 12.5kg za odrasle pse z raco
novo
Josera Balance 12.5kg za stare in manj aktivne pse
novo
novo
razprodaja
novo
razprodaja
novo
razprodaja
novo
razprodaja
novo
razprodaja
1 2 3 361
crossmenuchevron-down