Zbiraj in unovči točke zvestobe ob vsakem nakupu PREBERI VEČ >>

Brezplačna dostava nad 39€

0
0

Košarica

Prodajni hit

Kako razmišljajo psi, Stanley Coren

na zalogi
Šifra izdelka: 9789616525527

29.00 

Kako razmišljajo psi, Stanley Coren – Prva knjiga v slovenskem jeziku, ki celovito obravnava mišljenje in razum psov.

Kategorije:
Opravite nakup in si prislužite 29 tačk zvestobe!
Opis
Dodatne infomacije

Kako razmišljajo psi, Stanley Coren – Prva knjiga v slovenskem jeziku, ki celovito obravnava mišljenje in razum psov. Nudi tudi veliko napotkov za to, kako lahko razvijamo intelektualne sposobnosti psa in ga naučimo novih dejanj. V knjigi so poleg zanimivih podatkov in pripovedi o tem, kako psi razmišljajo in se obnašajo, opisane tudi številne pasje sposobnosti in značilnosti, ki jih do sedaj še nismo poznali ali pa zanje nismo niti slišali.

  • Format: 167 × 223 mm
  • 380 strani
  • enobarvni tisk
  • trda vezava
  • Prevod: Dora Debeljak
  • Ureditev in spremna beseda: Janislav Peter Tacol

[Z ZADNJE STRANI PLATNICE KNJIGE]
Pravijo, da pes uteleša vse značilnosti človeka razen pokvarjenosti. Platon je bil celo Prepričan, da “ima pes dušo filozofa”. Do nedavnega je bilo le malo znanstvenih raziskav o tem, kaj se dejansko dogaja v mislih psa, in nekateri ljudje se sprašujejo o tem, ali psi sploh imajo zmožnost, ki bi se ji dalo reči razum. V tej novi, dolgo pričakovani knjigi, napisani v stilu njegovih izredno priljubljenih knjig, gleda dr. Coren tako na ‘višino’ našega intelekta kot na ‘globino’ našega nerazumevanja tega, kar se dogaja v mislih psa.

Dr. Stanley Coren – avtor uspešnic, psiholog in pionir psihološkega raziskovanja malih živali, svetovno priznan strokovnjak za vedenje in šolanje psov – je vedno v prvi vrsti pri raziskavah o psih. Na svoj vselej zabaven in razgledan način nam prinaša privlačno sliko o tem, kako si psi predstavljajo svet in svoje lastnike, o tem, kako psi rešujejo naloge, kako se učijo in sprejemajo nove informacije. Dr. Coren nas pripravi do tega, da pogledamo skozi pasje oči, poslušamo s pasjimi ušesi in celo povohamo s pasjim nosom, z vpogledom v čudno smešna in očitno nesmiselna obnašanja, pa tudi v sijajne trenutke bistrosti, ki nam jih občasno pokaže pes. Poleg tega nam knjiga KAKO RAZMIŠLJAJO PSI. Razumevanje pasjega mišljenja odgovarja na vprašanja, ki smo si jih vedno zastavljali, na primer “ali pes zna šteti?”, “ali ima občutek za umetnost?”, “ali se lahko pes uči z opazovanjem drugega psa ali človeka?”, “ali psi sanjajo?”, kakšne lastnosti ima osebnost psa?” itn.

Ta živahen vodnik poleg laikom manj znanih podatkov ponuja tudi praktične nasvete in modrosti, ki lastnikom psov omogočajo odkriti, kateri je najboljši način, da svojega psa naučijo novih stvari; zakaj kaznovanje ni uspešno; kako se pes v resnici nauči ljubezni in strahu ter kako mladička spremeniti v ‘popolnega’, čustveno stabilnega, vedoželjnega, veselega in ubogljivega psa.

Ob kombinaciji pristne znanosti in številnih zabavnih, poučnih anekdot in opažanj iz prve roke – začinjenih s predirljivo bistroumnostjo dr. Corena in z njegovim neukrotljivim čutom za humor (celo s humorjem njegovega psa) -, knjiga Kako razmišljajo psi pomete z raznimi zgodbicami in neresnicami ter odkriva obilico presenečenj o razumskih sposobnostih in intelektualnem potencialu psov.

Dodatne informacije

Teža 0.8100 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
Gemon cat s tuno in lososom za odrasle mačke
novo
Royal Canin Mini Starter 1kg
novo
Royal Canin Puppy X-Small
novo

Royal Canin Puppy X-Small

Royal Canin Mini Digestive Care 1kg
novo
Royal Canin Mini Ageing 12+ 1.5kg
novo
Royal Canin Puppy Čivava 500g
novo
1 2 3 361
crossmenuchevron-down