Za pomoč pri nakupu ali naročila nas lahko pokličite na tel. 04/51-20-838

Brezplačna dostava nad 45€

0
0

Košarica

Govorite po pasje?, Stanley Coren

na zalogi
Šifra izdelka: 9789616122641

27.00 

Govorite po pasje?, Stanley Coren - Knjiga uči ljubitelje psov sporazumevanja s svojimi ljubljenci.

Kategorije:
Opis
Dodatne infomacije

Govorite po pasje?, Stanley Coren - Knjiga uči ljubitelje psov sporazumevanja s svojimi ljubljenci.

Tisti, ki psov ne marajo, jih bodo z njeno pomočjo lažje razumeli, pomirila pa bo tudi tiste, ki se psov bojijo. Knjiga govori o tem, kako psi "govorijo" drug z drugim, kako razumejo sporočila, ki jim jih pošiljamo ljudje, in kako si lahko ljudje prevajamo tisto, kar nam skušajo sporočiti psi.

"Ni strokovna knjiga v klasičnem pomenu besede, je sporočilo o najnovejših dognanjih na področju razumevanja psa, področju, ki doslej še ni bilo podrobno, poglobljeno in dosledno obravnavano. O razmišljanju psa, o njegovi domnevni govorici in nenazadnje o čustvenem odzivanju psa se je začelo glasneje govoriti in pisati šele zadnjih nekaj let, torej šele potem, ko je človek začel priznavati, da ni krona stvarstva, temveč le integralni del narave. Če bi še pred desetletji npr. zapisali, da se pogovarjamo s psom, da nas vse razume in da zna po svoje tudi govoriti, bi si okolica najverjetneje mislila o nas, da smo malo čez les." (Iz Spremne besede Miroslava Zidarja)

Dr. Stanley Coren je eden največjih strokovnjakov na svetu za psihologijo živali. Svoje znanstveno raziskovanje je posvetil predvsem psom. Napisal je knjige "Kaj vedo psi", "Govorite po pasje?" , "Pasje mišljenje", "Inteligenca psov", "Zakaj imamo radi pse?".

Priznani poznavalec pasje "duše" nas vpeljuje v umetnost sporazumevanja med človekom in psom, saj tisti, ki razume pasjo govorico, tudi lažje ugotovi, kaj psi čutijo, kaj mislijo in kaj nameravajo.

Knjiga jasno pokaže, da obstaja velika mera podobnosti med pasjimi in človeškimi sporazumevalnimi vzorci.

Avtor v posebnih poglavjih spregovori o govorici obraza, uhljev, oči, repa in telesa nasploh. Predstavi znakovne geste, govorico vonja in spoznanja o sporazumevanju med psi in mačkami. Zaključuje z značilnostmi pasjih narečij in s poskusom odgovora na vprašanje, ali gre pri pasji komunikaciji resnično za jezik.

  • Format: 15,5 × 23 cm
  • Število strani: 252 strani
  • Tisk: enobarvni
  • Vezava: trda

Dodatne informacije

Teža 0.5700 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Morda vam bo všeč tudi
SORODNI Izdelki
crossmenuchevron-down